Vind hier jouw vraag over onze school

SKILLS vmbo is een kleinschalige school met een warme sfeer. Je geeft én krijgt vertrouwen en helpt elkaar waar nodig. Samen voelen we ons betrokken met elkaar en met de omgeving. Onze school is een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Dat hangt heel erg af van je rooster. Als je een lange lesdag hebt, dan heb je 7 lessen van 60 minuten. Je begint dan om 8.15 uur en bent om 16.05 uur klaar. Omdat je ongeveer 30 lessen per week hebt, duren je dagen niet altijd zo lang. De ene dag ben je het eerste lesuur vrij en de andere dag heb je bijvoorbeeld maar les tot 14.05 uur of 15.05 uur.

Elke klas heeft een eigen mentor die je begeleid. Elke week heb je een mentorles waar je bespreekt hoe je het beste de toetsen kunt voorbereiden, hoe je moet plannen, maar ook hoe het persoonlijk met je gaat op school.

Ga jij straks naar basis- of kaderberoepsgerichte leerweg? Dan start je op het niveau van jouw basisschooladvies. Je komt in een klas met twee niveaus terecht: de basis/kader-brugklas. Op verschillende momenten in het schooljaar kijken we of je daar op je plek zit. Zo heb je tijd om uit te vinden welk niveau het beste bij je past. Als we er achter komen dat je meer aankunt, dan kan je al halverwege het eerste jaar verder op een hoger niveau in je eigen klas. Dat kan van basis naar kader en van kader naar vmbo-tl. In het tweede jaar ga je verder met die opleiding.

Aan het begin van het jaar is er een introductieweek. Tijdens deze week krijg je uitleg over je rooster en over het onderwijs op school. In deze week zie je vaak je mentor, bijna iedere dag! Je leert je klasgenoten goed kennen en maakt kennis met de andere docenten. Door de leuke activiteiten die je met je klas doet, voel jij je snel op je gemak!

In elke klas zitten er maximaal 24 leerlingen.

Er zitten ongeveer 600 leerlingen bij ons op school.

We vinden het belangrijk dat leerlingen op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Daarom leren we onze leerlingen het verschil tussen plagen en pesten. Wanneer is iets een grapje en wanneer is het pestgedrag….. Hoe zeg je de ander dat je iets niet prettig vindt. Hoe voorkom je dat een grapje uit de hand loopt. Hiervoor hebben we een pestprotocol en een gedragscode Social Media opgesteld waar docenten en leerlingen zich aan houden.

Het belangrijkste verschil tussen basis- en kaderberoepsgericht is het niveau waarop de lesstof wordt aangeboden. Met de basisberoepsgerichte leerweg kun je naar niveau 2 van het mbo. Met de kaderberoepsgerichte leerweg kun je naar niveau 3 of 4 van het mbo. Heb je vmbo-tl afgerond, dan kun je naar niveau 4 van het mbo. 

Voor de zomervakantie ga je al kennismaken met je klas en je mentor. Op die manier weet je al wie er in jouw klas zitten. Na de zomervakantie starten we met een introductieweek. In deze week trek je op met je klasgenoten en je mentor. Je krijgt niet alleen uitleg hoe alles werkt op SKILLS vmbo, maar er zijn ook leuke activiteiten, zodat jij je klasgenoten leert kennen.

Heb je voor onze reguliere klas gekozen dan volg je in leerjaar 1 de vakken Nederlands, Engels, Duits, Mens en Maatschappij, Wiskunde, Biologie, Verzorging, Beeldende Vorming, Techniek, Muziek en Lichamelijk Opvoeding.
Wanneer je kiest voor een thema klas, zoals de Horeca-, Sport- of Techniekklas, dan ziet je vakkenpakket er iets anders uit. Je zult bijvoorbeeld minder les krijgen in beeldende vorming of muziek en meer lessen in Horeca, Sport of Techniek.

Staat jouw vraag er niet tussen?